Toertochten op rolski's, skates en kickbikes in 2014/2015/2016/2017/2018/2019

In totaal heeft Amstelland een stuk of 15 tochten uitgezet in een gebied dat in het noorden begrensd wordt door Waterland, Twiske, recreatiegebied Spaarnwoude en in het zuiden door Oudewater, Woerden, Vleuten, Haarzuilens.

 

De club organiseert zo'n zeven toertochten per jaar. Dit zijn of verkassingstochten, waarbij de normale activiteiten niet vanuit het clubhuis in Amstelveen starten, maar verplaatst zijn naar een ander gebied of toertochten, die langs een vooraf verkende route rijden en onderweg een pauzeplek kennen, waar de verschillende afstanden tussentijds weer bij elkaar komen.
   
   
   
waterland

Op 08-09-2019 hebben we met 11 wandelaars, opgesplitst in 2 groepen, een wandeltocht(je) bij Ransdorp gedaan.
Allereerst verzameld bij het tuinhuis van Gerard en Marja voor koffie en appeltaart (appels uit eigen boomgaard!), daarna over de fietspaden gewandeld naar de toren van Ransdorp. Deze beklommen via de trap binnen, een onmogelijk smal geval, waarbij je vooral niet moest willen voordringen. Wel een prachtig uitzicht. Het kleinere groepje wandelaars richtten zich op café De Zwaan voor een lokale koffietest.
De grotere groep plakten er met een ommetje nog een paar kilometer aan vast zodat die nog enigszins aan een acceptabele afstand kwamen. Want ja, de appeltaart was nog niet op en ook koffie was er nog genoeg.

Al met al nog een prima nazit bij Gerard en Marja.

   
2019 Spaarnwoude

Op 12-05-2019 is de verkassingstocht in het Spaarnwoude gehouden.

Deze tocht was in januari vanwege slecht weer uitgesteld en kwam nu mooi van pas.

Aanzienlijk beter weer en een gemiddelde opkomst (van 9 personen).

Wandelaars, rollers en 1 eenzame fietser die de rollers de weg wees.

Bijna iedereen was iets te vroeg terug, waarschijnlijk vanwege het terras.

   
Twiske

Op 14-04-2019 is de verkassingstocht in het Twiske gehouden.

Wandelaars liepen de bekende gele route.

Rolskiers deden hun eigen route.

En de runderen lagen nog steeds op hun plekje.

 

   
Abcoude

Zondag 24-03-2019 is dan eindelijk de Abcoudetocht II gehouden.

Twee rollers, een fietser en 8 wandelaars.

Een fraaie tocht langs het Gein met daarbij aansluitend een stukje over de Liniedijk naar fort Nigtevegt voor de meeste wandelaars.

Afsluiting bij de Eendracht in Abcoude.

 

 

   
waterleidingduinen

09-12-2018 Wandelen Waterleidingduinen

De laatste tocht van het jaar is tegenwoording een wandeltocht geworden. Dit i.v.m. het veelal slechte weer in dit jaargetijde en de daar uit volgende afgelastingen.

Deze keer een wandeltocht in de Waterleidingduinen.

Na het verzamelen in café De Oase vertrok een klein groepje naar uitspanning 't Pannetje voor een kortere wandeling.

Een andere groep vertrok voor een langere wandeling dieper het park in. Aanvankelijk matig weer, maar dat klaarde gelukkig op en aan het einde zelfs nog fraai weer.

Een leuke wandeling!

   
sloterplas Rondje Sloterplas 11-11-2018
Uit Amstelveen pasten we in één auto! Els, Bert, Gerard B. en ondergetekende. Onderweg vielen een paar dreigende druppels, maar daar bleef het gelukkig bij.
Veel te vroeg kwamen we op de startplaats aan. Tegen tienen verschenen de "thuiswandelaars", Riny en Cor. Cor had zelf al eens het rondje gelopen en gidste ons prima welk paadje te nemen, (alhoewel, verdwalen kon je eigenlijk niet). De prachtige herfstkleuren af en toe..., een frisse bries en geelgebladerde paden vergezelden ons. En een toeziende draak!
De koffie bij het Sloterparkbad op plastic stoelen in een kale hal was voor drie van ons een welkome godendrank (na een zware zaterdagavond). Els heeft trouwens stoer meegelopen met haar arm in de mitella (gebroken schouder).
Al met al weer een prachtige start van de zondag. En weer eens iets anders dan een rondje Poel!
   
Diemertocht

Zondag 09-09-2018 is de Diemertocht verreden en gewandeld.

Hoewel er voor wandelaars geen route was uitgezet hebben deze, al lopende, met elkaar een zeer leuke tocht ontwikkeld. Eerst door het Flevopark, dan het Amsterdam-Rijnkanaal over naar de Diemerzeedijk en vervolgens via IJburg terug over de Nesciobrug. Daarbij vielen onderweg prachtige dingen te zien.
Het rollend gezelschap bestond deze keer uit 2 rollers en drie steppers. De route was duidelijk op het kaartje, verzamelpunt goed en open voor een sanitaire stop (altijd belangrijk).
Het eerste stuk ging over een tegelfietspad ( lastig voor de rolskiër met z’n kleine wieltjes) met een stevige helling omhoog naar het asfaltfietspad.
Daarna de Nescio brug ( lopend op en lopend af voor de rollers, naar beneden gaat het te hard).
Het stuk natuur bij Zeeburg is natuurlijk prachtig en er was goed asfalt.
Daarna werd het fietspad smaller en er waren zeer hard rijdende fietsers en een paar wildroosters, lastig en gevaarlijk voor de rollers. En dat na de koffiepauze ook weer terug. Het ging niet allemaal even vlot…

   
slotdag 2018

Zondag 1 juli 2018 hebben we het seizoen met een leuke slotdag afgesloten.

Allereerst werd er verzameld bij de veerdienst naar Pampus. Het meegebrachte eten voor de avond werd meegenomen door Marja en Gerard die zich verder met de voorbereiding van het afsluitende etentje hebben beziggehouden.
De rest scheepte zich en liet zich naar Pampus vervoeren.
Prachtig weer, sterke wind

Op Pampus een rondleiding door het fort gekregen. Verder valt er op Pampus niet veel te beleven, maar gelukkig is er een uitstekend restaurant.
Tot onze verrassing gingen we, na het weer aan boord gaan, nog richting Muiden en vervolgens terug naar Amsterdam.

Bij Marja en Gerard stond inmiddels alles al gereed. Van de planning om gestructureerd aan de aanwezige etenswaren te beginnen kwam niet veel terecht. Wind, water, zon en frisse lucht maken nu eenmaal hongerig.

Een leuk dagje. Organisatie: Bravo.

   
Weespertocht Zondag 10 juni werd de Weesp-Nigtevecht tocht verreden.

De wandelaars hadden pech. Er was een mooie wandeling langs de Vechtoevers uitgezet van Fort Weesp naar Fort Uitermeer.
Het prachtige Paviljoen aldaar, waar we al eens vaker geweest zijn, is echter op 22 mei jl. afgebrand en nog niet uit de as herrezen.
Een andere wandeltocht zat er niet in, dus de wandelaars konden afspreken bij de kop van de Bosbaan om vandaar uit te gaan wandelen. Alleen Marjan was daar die Hannie aantrof bij Boerderij Meerzicht

Voor de 4 rollers en de 4 begeleiders op de fiets was het best een leuke tocht al waren er wel een paar stukken die, vanwege het klinkerwegdek, wandelend afgelegd moeten worden.

Allereerst vanuit de startplek over de ophaalbrug het eiland oversteken naar een voetgangersbruggetje. Vanaf daar was het wegdek voldoende om te kunnen rollen.
Dan ging het een hele tijd goed tot Nigtevecht bereikt wordt.

De pauzeplek Nr 100 was open, maar geheel Nigtevecht is rustiek bestraat met klinkers van een soort waar rollers een hekel aan hebben. De totale wandellengte was ca. 900m. Overigens een prachtige pauzeplek aan de oevers van de Vecht met uitstekende koffie.

Terug in Weesp moest er via een onderdoorgang een drukke weg worden overgestoken. Daarna werd het stukje Weesp in omgekeerde volgorde afgelegd tot aan de startplek.
   
Waterland III Zondag 2018-05-13 is de Waterland III gehouden.

Toch nog 8 wandelaars, 1 roller en 1 stepper.

DE wandelaars deden de tocht over het Volgermeer. Een mooie tocht met veel uitzicht over het Waterland. De aangekondigde 0,8 mm regen viel inderdaad.
Het weer was wat nevelig maar het was best te doen.

Wel wat aan de korte kant zodat we na ca. 1,5 uur al aan de koffie en gebak zaten.

De roller en stepper hielden zich wel keurig aan het 2 uur schema en dus waren net op tijd terug om de rest al huiswaarts te zien keren.


Twiske
Zondag 2018-04-08 is de verkassingstocht in het Twiske gehouden

Grote opkomst, mede vanwege het mooie weer.
Een flinke groep wandelaars, enkele rollers en een stepper.

De diverse groepjes deden hun eigen ding en kwamen na afloop in het Paviljoen weer bijeen  voor de koffie en wat nazit.


2018 Haarzuilens
Zondag 25-03-2018 is de Haarzuilenstocht gelopen. Rollers waren er te weining en de steppers waren verhinderd.
Toch nog 7 personen waarvan 6 op tijd.
Na een opwarmer bij De 4 Balken op stap gegaan . Eerst nog een groepsfoto bij het hek en daarna aan de door Anneke en Ybelle aangegeven wandeling begonnen.

Op de Rijndijk van de wandeling afgeweken en een lokaal natuurgebiedje ingelopen. Dat was een veel betere oplossing. Ook het vervolg hierop langs de oostzijde van het kasteelpark was zeer aangenaam. Daarna was het weer fietsers trotseren.
Monique maakte zich nuttig door al lopend weggeworpen blikjes op te rapen. Dat werd na 500 m. een verbijsterende hoeveelheid.


's Graveland
Zondag 11-02-2018 is er gewandeld op het terrein van Natuurmonumenten in 's Graveland. Een flinke groep kwam opdagen ondanks de wat dubieuze weersvoorspelling.
De wandeling startte op landgoed Boekestein en ging via het Spanderswoud naar de Franse Kampheide. Vandaar terug naar Het Fransche Kamp en via Bantam en Schaep en Burgh terug naar restaurant Brambergen. Daar was het een beetje moeilijk om een plek voor ons allemaal te vinden.

Zo'n wandeling als deze gaan we wat vaker doen. Weer eens wat anders dan Het Amsterdamse Bos


Zondag 14-01-2018 is de verkassingstocht in Spaarnwoude geweest. Wandelaars en rollers waren aanwezig. De rollers zijn met elkaar opgetrokken. De wandelaars hebben zich opgesplitst in twee groepjes waarvan 1 groep een kortere wandeling in het Bos zelf heeft gemaakt en de andere groep naar Spaarndam is gelopen voor de jaarlijkse Apfelstrudltest. Om de daarbij opgelopen caloriën wat weg te werken werd er nog langs de haven en de forten met een omweg teruggewandeld. En bij het bord in de haven werd weer even stilgestaan ter overpeinzing van de dingen die in het vorig jaar hebben plaatsgevonden en met deze spreuk te maken hadden.


   
spaarnwoude

Zondag 22-10-2017 is er voor de afwisseling in het Spaarnwoude gewandeld, dit omdat het clubhuis die dag niet beschikbaar was.

Het leek een aardig idee om daar eens in herfstige omstandigheden te lopen.

Het weer was echt herfstachtig maar al met al leidde dat tot een wel erg lage opkomst.

Misschien zijn dit soort uitstapjes toch niet zo'n goed idee.

De wandeling zelf was prima. Leuke tussenstop bij de de jachthaven en daarna nog wat gestruin over minder gemakkelijke paden.

   
Naardentocht

Op 10-09-2017 is de Naardentocht verreden.
Dit keer als startpunt Gasterij Stadzigt bij Naarden. Een goede keuze. Ook wandelaars konden hier vandaan een leuke tocht maken naar Naarden Vesting. Na een rondwandeling om de vesting heen werd er koers gezet naar de Vesting zelf. In verband met Monumentendag was daar veel te bekijken.

De steppers maakten eerst een rondje om de Vesting heen en koersten daarna naar de pauzeplek > fort Uitermeer aan de Vecht, normaliter de startplek.

De rollers gingen via de noordzijde naar het fort toe. Aan de noordkant is het wegdek wat slechter, maar de afstand iets korter en niet onbelangrijk: meewind!!.

Na de pauzeplek was dit voor de rollers beter. Veel beter asfalt, wel tegenwind en een iets langere afstand, maar eerder terug.

Prima, wat winderige nazit. Deze tocht houden we erin.

   
Abcoude

Op 11-06-2017 is de Abcoudetocht
verreden

Steppers, rollers en fietsers verzamelden zich tussen 9.30 en 10.00 uur bij de Eendracht in Abcoude. Het duurde even voordat men elkaar gevonden had maar daarna kon er toch vertrokken worden. Het voetveeroversteek was een prachtige onderbreking op deze tocht waarbij er flink samengewerkt moest worden om de overkant te bereiken. Mooie tocht, mooi weer. Gelukkig was op veel plaatsen het wegdek vernieuwd. Dat scheelde. Pauzeplek was bij de Stokkelaarsbrug. Daarna nog 6 km naar Abcoude, knooppunt 29. Daar aangekomen was de afslag naar Abcoude te verleidelijk om links te laten liggen. Gezien het tijdstip hield het grootste deel van de groep het hier voor gezien.

   
Bloembollentocht

Voor een fotoserie volg de link

De Bloembollentocht is verreden op 08-05-2017. Mooi weer, stevige wind het eerste deel tegen dus af en toe even uitpuffen.

Het startpunt was weer eens de oude plek, café De Ruygenhoek in de Zilk.

De Keukenhoffile leverde wat vertraging op bij het vertrek, de steppers die hun eigen route gingen afleggen vertrokken alvast.

De overigen moesten zich onderweg wel langs toeristen op huurfietsen wringen en ook een hardloopwedstrijd bleek tot de tegenliggers te behoren.

De pauzeplek was deze keer Sollassi. Mooi terras aan het Oosterduinsemeer maar het restaurant was wat overbelast door een grote groep eters, dus vertrokken wij maar naar de volgende uitspanning: Het Oosterduinsemeer.

Het gezelschap was intussen een beetje uitgedund. Anneke moest bij Sollassi de tocht staken en Paul en Monique waren we ook kwijt.
De laatste twee kwamen gelukkig weer tevoorschijn bij de 2e pauzeplek. Monique had een afslag gemist en bleek uiteindelijk de rest van de tocht in omgekeerde richting verreden te hebben. Zij vond het verder wel welletjes en nam de kortste route terug naar het startpunt.

De rest maakte de tocht af (18,5km).
Het blijft een leuke tocht, ook al kunnen we hem zo langzamerhand dromen.

   
2017 Gaasp-Geintocht

De Gaasp-Geintocht is verreden. Mooi weer. Steppers, rollers en wandelaars. De wandelaars en de rollers deden eerst een kleiner rondje voor zich en daarna nog een gemeenschappelijke wandeling om de Gaasperplas heen met elkaar. De rolskiers gingen voor een deel hun eigen weg, waarbij wij elkaar wel weer ergens aan de Gaasperplas tegenkwamen. Na afloop nog wat nazit in lekker voorjaarsweer.

 

   
Ronde hoeptocht

De Ronde Hoeptocht is verreden.

Tien deelnemers, waaronder skaters, steppers en fietsers. Prachtig weer, een aardige bries.

Begonnen werd in Nes aan de Amstel, daarna de oversteek naar de Ronde Hoep en langs de Utrechtse kant (de zuidkant) naar de Stokkelaarsbrug. Dat ging nog gezamenlijk op, maar de snellen onder ons stonden te popelen om weer verder te gaan. De groep splitste zich hier, een aantal gingen dezelfde weg terug en de rest ging richting Voetangelbrug. Op het gesloten terras van de uitspanning de meegenomen koffie rondgedeeld waarvoor dank. Een aantal fietsers met andere besognes gingen hiervandaan op huis etc. aan, de rest onderlangs de A9 weer terug. De nazit bij het startpunt duurde wat lang want de restaurantcapaciteit stond op een laag pitje.

   
Twiske De Twisketocht is weer eens gelopen. Matig weer, alleen wandelaars en 2 fietsers die een kanotocht gingen verkennen. Die kwamen aardig nat terug. Als vanouds de gele wandeling, maar wel met een klein nieuw stukje erin. De nazit was troostrijk na het barre weer.
   
2017 spaarnwoude

Zondag 8 januari 2017 is de verkassingstocht in Spaarnwoude gelopen.

Deze keer alleen maar wandelaars, het was hier en daar ook nog een beetje glad. Grote groep die deze keer in het Spaarnwoude bleef. Één persoon deed een wat kortere wandeling, de rest benaderde de normale afstand. Het was wel spannend wie er allemaal zouden zijn. Er was deze keer geen e-mail communicatie vooraf dus werd ook maar weer eens ouderwets gebeld. De pauzeplek werd Pannenkoekenhuis "Onder de Platanen". Dit wordt volgende keer de startplek.

   

Deze route is zondag 11 december verreden.

Er waren twee steppers en 8 wandelaars.
Deze tocht was al twee keer uitgesteld, verkend en deze keer dachten we dat alles wel goed zou zijn. Mooi niet. Het startpunt Hotel de Hengelsport bleek gereserveerd te zijn en voor ons was er geen plek. Dan maar buiten op iedereen gewacht. Dat duurde even, want niet iedereen kon het startpunt vinden. Uiteindelijk de wandeling gestart. Om de pauzeplek in De Herbergh niet te snel te bereiken werd de wandeling gedeeltelijk in omgekeerde volgorde afgelegd. Bij de Herbergh aangekomen konden we daar ook niet naar binnen i.v.m. een radiouitzending. Dan maar naar het Regthuis. Ook daar was het nodige gereserveerd maar gelukkig was de stamtafel nog vrij. Van dit heen en weer geschuif waren de steppers niet op de hoogte, dus die gingen na hun poging bij de Herbergh nog maar een stukje steppen. Uiteindelijk vonden ze ons in het Regthuis net toen wij opstapten en vrijwel unaniem besloten de wandeling in verkorte vorm af te maken, d.w.z. meteen naar de auto's toe. Alleen Monique ging het volledige rondje afmaken.

Desalniettemin was het een leuke tocht

Uithoorntocht 2016
   
   
2016 Waterland II

Zondag 9 oktober is de Waterland II tocht gehouden. Een prachtige tocht met veel deelnemers. Steppers, wandelaars, rollers en fietsers. Het startpunt was bij Theetuin 't Einde in Zuiderwoude.
Er waren verschillende routes uitgezet.
Voor de pauze kwam iedereen bij elkaar in Het Broeker Huis in Broek in Waterland. Geweldige plek met uitstekende koffie etc. Wel een stukje lopen over de klinkertjes.

Weer bij de Theetuin aangekomen bleef een aantal mensen nog na om te genieten van de omgeving aan het water plus aansterkingen.

Er was een route uitgezet voor wandelaars, steppers en rollers. Zie de kaarten

 

Starten om 10.00 uur is niet helemaal gelukt.

   
Penningsveer II

Zondag 11 september is de Penningsveertocht II gehouden. Het startpunt was deze keer verplaatst naar de manege in het Spaarnewoud, zodat een ander deel van de polder verreden kon worden. De pauzeplek was Café De Toerist in Spaarndam, gewoon omdat het daar een leuke plek is.

Hoewel een klein comité waren alle disciplines vertegenwoordigd. 3 Wandelaars, 1 roller , 1 skater, 2 steppers en 2 fietsers. De wandelaars vertrokken naar het Spaarnewoud. De overigen deden de nieuw uitgezette route. Wel een fraaie tocht, goed weer, maar het hier afgebeelde bordje was wel symptomatisch voor de hele tocht. Het varieerde tussen langzaam wegdek en slecht rijden tot slecht wegdek en langzaam rijden. Vanwege de bouwactiviteiten in dit gebied zijn de wegen waarschijnlijk een stuk slechter geworden. Over een paar jaar maar eens gaan kijken of het asfalt verbeterd is.

   
2016 Bloembollentocht

Op 8 mei hebben wij onze voorjaarsklassieker De Bloembollentocht gerold, gestept, gefietst.

Prachtig weer, flinke groep.

Deze keer is de tocht rechtsom verreden om bij een andere pauzeplek uit te komen.

De bollenvelden waren niet meer op hun mooist maar dat scheelde wel flink in toeristen op de weg.

De pauzeplek had voor ons een plek binnen gereserveerd, maar daar hadden we niet zo veel zin in. Na enig heen en weer praten konden we buiten in een door een hek afgesloten ruimte plaatsnemen. Beetje stressy sfeer maar toch niet onaardig.

Daarna weer door naar de startplek waar een kleinere groep nog een nazit hield. Het weer was te mooi om meteen weg te gaan.

Al met al zo.n 17 km. Tegenwoordig een flinke afstand. Leuk was ook nog dat Hilma Ex van de vroegere Zandvoortse rolskiclub ons gezelschap hield.

   
Donkereind II

Op 10 april is de Donkereind II tocht verreden. Deze tocht was nieuw uitgezet met een ander parcours dat alleen voor steppers en fietsers geschikt was. Het startpunt lag deze keer bij Hoeve Landzicht. Ondanks informatie vooraf waren wij daar niet welkom i.v.m. bezoek van een oldtimer club. Slechte beurt. Dan maar uitgeweken naar een vertrekpunt in de buurt. Er deden twee steppers mee, die omringd werden door een cordon van fietsers, dus aan aanmoedigingen ontbrak het niet. Leuke tussenstop bij Paviljoen De Groene Sniep waar wij wel welkom waren en daarna weer terug naar Hoeve Landzicht. Daar was het parkeerterrein nog steeds leeg, geen oldtimer te bekennen. Hoeve Landzicht hebben wij maar afgevoerd van mogelijke vertrekpunten en toegevoegd aan de lijst van verrekpunten.

Maar de tocht was grandioos.

 

   
Abcoudetocht Op 13 maart 2016 is de Abcoude tocht verreden. Een geweldige dag. Mooi weer, beetje stevige oostenwind. Er was een flinke opkomst van rollers, steppers, wandelaars en begeleidende fietsers. Vanaf het verzamelpunt vertrok men richting Het Gein. Steppers en rollers eerst nog gezamenlijk, maar al spoedig ging elk clubje zijn eigen weg. Er is nu eenmaal verschil in snelheid tussen de beide disciplines. De wandelaars gingen richting fort Nigtevegt. Vooral het wandelen over de Liniedijk en rondom het fort was een waar genoegen. En de camera was met de wandelaars mee, dus daar zijn de meeste foto's van. Mooi was dat alles op de pauzeplek Anna Haen samenkwam, waar het goed appeltaart eten was. Daarna terug met de wind in de rug richting De Eendracht in Abcoude waar de nazit aan alle verwachtingen voldeed.
   
Spaarnwoude Op 10 januari 2016 is de tocht in Spaarnwoude gehouden.
Met verder alleen wandelaars en 1 fietser was de keuze snel gemaakt. Op naar Café de Toerist in Spaarndam voor de apfelstrudl en de koffie. Wel nog even stilgestaan bij het Bord der Bezinning
   
Sloterplas Op 13-12-2015 is de Sloterplastocht verreden. Een flinke opkomst met steppers, rollers, skaters, fietsers en wandelaars. Dit was een nieuw uitgezette tocht die vertrok vanaf de Meervaart en vervolgens linksom rondom de Sloterplas met diverse uitstapjes voor de verschillende activiteiten. Zo gingen de steppers richting Nieuwe Meer en de overigen kwamen weer bij elkaar bij de pauzeplek ADA. Daar kwam oud-lid Will van Egmond ons nog even opzoeken om wat bij te praten. Leuk. De rollers hadden onderweg nog wat last van de takjes en de nattigheid t.g.v. de storm de avond ervoor.
   
Almere Op 11-10-2015 is de Almeretocht verreden. De wandelaars hadden een prachtige, maar wel wat korte wandeling in de prachtige omgeving van het bos nabij de Kemphaan. Rollers en steppers hebben de meer traditionele tocht verreden. Het Vierbruggenpad werd echter overgeslagen, omdat men het (betonnen) wegdek wat matig vond.
   
Naardermeer Op 13-09-2015 is de Naardermeertocht verreden. Deze keer een groep wandelaars die naar een uitkijkpunt in het Naardermeer gelopen zijn. Weliswaar geen vogel gezien, maar toch een beste wandeling afgezien van het ene stukje asfaltweg. De rollers gingen weer naar boerderij Stadzigt en terug. Prachtig terras daar. Ook de nazit in Uit en Meer was vanwege het onverwacht fraaie weer een genoegen.
   
Waterlandtocht

Op 7 juni is de Waterlandtocht verreden. De tocht was opnieuw uitgezet.
Flinke belangstelling. Startpunt bij het huisje van Gerard en Marja. Dus eerst koffie en geklets en om ca. 11.00 dan toch maar vertrokken.
Twee groepen gingen van start. De steppers voor de langere afstand van 22 km. en de rollers voor een wat kortere van 17 km. Prachtig weer en wat een schitterend landschap. Hoe Hollands wil je het hebben.

Dat de groep steppers aan het einde van hun traject in vaderlandslievende liederen uitbarstte was begrijpelijk.

 

   
Uithoorn Op 03-05-2015 is de Uithoorntocht verreden.
Deze keer alleen steppers, fietsers en wandelaars. De wat ongunstige weersverwachting en pech of overige ongemakken hielden de rollers thuis. Een gedeeltelijk nieuwe tocht waar de steppers zeer tevreden over waren. De wandelaars liepen de Zijdelmeerwandeling. Beetje stedelijk, maar voor een keer niet onaardig.
   
Bloembollen

Op 19-04-2015 is de Bloembollentocht verreden. Startpunt bij de Pannenkoekenboerderij. Het was wat fris, maar de bollen stonden er prachtig bij met alle bijbehorende drukte. 18 km is er verreden met een pauze bij café de Ruygenhoek

 

 

   
Ronde Venen Op 08-03-2015 is de Ronde Venen tocht verreden. Een opkomst met steppers, skaters, rollers en fietsers. Een hoog tempo werd aangehouden. Mooi was dat we de openluchtpauzeplek konden verplaatsen naar het huisje van Trudy en Mariette. Heerlijk zitten in de voorjaarszon. Na de pauze terug via de Veldweg met wat slechtere stukken asfalt. Voor de kleine wieltjes af en toe wat lastig. Wel gelukkig wind mee. Het was een nieuw uitgezette tocht met mooie en minder mooie stukken.
   
Twiske Op 15-02-2015 is de verkassingstocht in het Twiske gehouden. Een wat fris begin van de dag. Gelukkig konden we verzamelen in de camper van Martha voor wat startkoffie. Het gezelschap kwam nogal verspreid in de tijd binnen. Er was deze keer van alle disciplines wat, een paar wandelaars, steppers, rollers en swenoren. Gelukkig was de camper ook beschikbaar voor de eindkoffie daar het paviljoen gesloten bleek.
   
Spaarnwoude Op 11-01-2015 is de verkassingstocht in Spaarnwoude gehouden. Een geringe opkomst, waarschijnlijk vanwege het ietwat onstuimige weer. Om deze reden werd er een alternatieve route gewandeld, richting café de Toerist in Spaarndam als pauzeplek. Een goede keuze.
   
Haarzuilens

Op 14-12-2014 is de Haarzuilenstocht verreden.

Een vergeten tocht die nieuw leven ingeblazen is. En terecht. Een prachtige omgeving. Wel wat later gestart omdat door opvriezing er in de schaduwstukken van de weg gladheid mogelijk was. In de meer beboste gedeeltes nog wat takjes van de laatste storm. Maar het werd prachtig weer en steppers en rollers hadden er zin in. Gepauzeerd werd in het Wapen van Haarzuylen, een gebouw in de stijl van het kasteel. Op de terugweg nog een leuke beeldengroep in het weiland bekeken. Kortom, alweer een succesvolle tocht

Voor foto's volg deze link

   
Diemertocht

Diemertocht

Op 23-11-2014 is de Diemertocht verreden. Dit was een nieuw uitgezette tocht die vanaf het Science Park vertrok, richting Nesciobrug. Deze moest beklommen worden waarna er een afdaling volgde naar het Diemerpark. Daarna over geaccidenteerd terrein naar de Burgerking bij de Maxis. Het was eens wat anders. Na de pauze splitste de groep zich op. Ongemerkt werd door velen de lange tocht verreden via de Overdiemweg en de Kanaaldijk terug naar het startpunt. Alles bij elkaar zo'n 16 km.
De week er voor werd de tocht afgelast vanwege het slechte weer. Nu hadden we een prachtige najaarsdag. Het afbouwen en napraten kon nog in de buitenlucht gebeuren.

   
Naardermeer Naardermeertocht

12-10-2014

Een flinke opkomst bij het startpunt Uit&Meer in Weesp. Vandaar ging de eerste 7,5 km naar de pauzeplek Gasterij Stadzigt bij Naarden. Een snelle ploeg deed ook nog het rondje om de vesting Naarden. Daar het asfalt op de heenweg van uitstekende kwaliteit was gingen alle kleine wieltjes dezelfde route weer terug. De steppers zijn verder bovenlangs het Naardermeer gegaan. De finishplek Uit&Meer was dermate fraai gelegen dat er nog een uitbundige nazit plaatsvond. Allemaal heel geslaagd.
   
Almere

Almeretocht

14-09-2014

Op 14 september is de Almeretocht verreden. Althans, dat was de bedoeling. Er bleek echter een triathlon georganiseerd te zijn waar niemand ons op geattendeerd had en wat wij zelf ook niet ontdekt hadden. Na een aantal wegversperringen het maar opgegeven en een andere route geïmproviseerd. Ook mooi en bovendien veel groepsinteractie over de te volgen route. Exact de 13 km gehaald.

   
Gaasp-Gein

Gaasp-Geintocht

04-05-2014

Op 4 mei is de Gaasp-Geintocht verreden. Ditmaal een wat kleiner gezelschap. Twee wandelaars hebben rondom de Gaasperplas gelopen. Verder waren er drie rollers en 3 fietsers. Het verzamelpunt Tulip Inn was vanwege wegwerkzaamheden moeilijk bereikbaar, waardoor de tocht wat later begon. Is de tocht langs het Amsterdam Rijnkanaal al fascinerend vanwege de lange bomenrijen, bij het Gein aangekomen rolt men weer door het prachtige Hollandse landschap.

Bij de pauzeplek in Abcoude (De Eendracht) waren er nog 2 rollers en twee fietsers over. Het overige deel van het gezelschap was al eerder aan de terugweg begonnen. De pauzeplek was zeer aangenaam waardoor het al met al een latertje werd.

   
Bollentocht

Bollentocht

13-04-2014

Op 13 april is de bollentocht verreden. De startplek was aangepast aan de mogelijkheid om bij Stayokay steps te huren. De snelle groep stortte zich hierop en heeft een tocht van ca 21 km gemaakt. De andere groep ging meer traditioneel te werk en reed een iets kortere afstand.


Op de pauzeplek, ditmaal de Ruigenhoek, kwam het hele gezelschap nog even bij elkaar.

Er was veel zon, veel wind, maar het was goed te doen.

Na afloop bijpraten op het terras van de pannenkoekenboerderij Langs Berg en Dal voor wie dat wilde.

   
Twiske

Twiske

09-03-2013

Op 9 maart is de verkassingstocht in het Twiske verreden. Een prachtige dag, mooi weer en een grote opkomst. Wel 20 leden waren aanwezig, skaters, skeelers, fietsers en steppers en wandelaars. 

Op de verschillende pauzeplekken komt men altijd wel weer een groepje tegen

Na afloop bijpraten in op het terras van Paviljoen Het Twiske

   
Ronde Hoep

Ronde Hoeptocht

12-01-2014

Op 12 januari is de Ronde Hoeptocht verreden. Een prachtige dag met ideaal weer. Dit resulteerde in een grote opkomst. Wel 15 leden waren aanwezig. Zo'n beetje alle disciplines waren vertegenwoordigd: Skaters, skeelers, fietsers en steppers. Elders hebben 4 wandelaars in het Amsterdamse Bos langs het Nieuwe meer gelopen.

De snelle groep deed het rondje om de Ronde Hoep heen. De andere groep ging heen naar de Stokkelaarsbrug en langs de andere kant van de Waver weer terug. Uiteindelijk kwam alles tegelijkertijd weer bij elkaar, ook de fietsers die net een lange tocht achter de rug hadden. Een leuk moment.

Na afloop bijpraten in de Cantina del Corazon in Nes aan de Amstel.